de
eng

 

 

Az Archikon Kft 1989-ben alakult, és a kezdetek óta közösségi, kommerciális, lakó és ipari, teljeskörű építészeti és generáltervezéssel foglalkozik. 

Referenciáink között jelentős részt képviselnek a közösségek számára tervezett új épületek és épületrekonstrukciók. Az  Önkormányzatok, állami intézmények és közösségek megbízásából a kulturális, sport és szabadidő, oktatás nevelési, szociális, egészségügyi területen számos megvalósult épülettel rendelkezünk, melyek közül több épület kapott építészeti elismerést (Budapest Építészeti Nívódíj  oklevél, Építőipari nívódíj stb.)

Ingatlanfejlesztők számára elsősorban kiemelt értékkel bíró egyedi épületeket, átalakításokat, bővítéseket műemlékrekonstrukciót terveztünk. Az épületek és a beruházók, kivitelezők és a tervezők ezen a területen is elismerésben részesültek (Fiabci különdíj, aluta nívódíj) A lakóházaknál szintén az innovatív és környezettudatos megoldásokon van a hangsúly,  kiemelve az ország első 100 lakásos passzív társasházát.

A harmadik tervezési szegmens az ipari jellegű feladatokat foglalja magában, elsősorban az autó és mikroelektronikai iparban (Audi, Infineon) és a gyógyszeriparban (Richter Gedeon Gyógyszergyár Nyrt, Egis Gyógyszergyár,  Chinoin Sanofi-Aventis) terveztünk.

Irodánk összeszokott társtervezői kapcsolatokkal rendelkezik és a tartószerkezeti-, épületgépészeti-, logisztikai-, elektromos-, közmű-, út- kerttervező, stb. partnerek közül a feladat jellegéhez legközelebb álló cégekkel szerződve készíti el a szakági terveket.