en
de
  • ANGYALFÖLDI JÓZSEF ATTILA MŰVELŐDÉSI KÖZPONT - 2006. - Budapest, XIII. kerület

     

    Az angyalföldi történelmi munkáshagyományok centrumának helyszínét a poszt-klasszicizmus jegyében tervezték (Horváth Szabolcs, 1945-ben), majd ennek szocreál reprezentációja valósult meg 1949-ben.  Az épületet a nyolcvanas években teljesen átalakították.
    A művelődési ház a tér felőli téglaburkolatú több­szintes és az udvari erősen átalakított egy­­­szintes szinházteremből állt. A tér felőli
    épület­részen a cél az eredeti, ‘40-es évek végi építészeti karakter és hangulat megőrzése és kiteljesítése volt. A hátsó rendezvénytermi épületrész helyén egy új a mai igényeknek és a tervezési programnak megfelelő épületrészt terveztünk. Az utcai téglaburkolatú, és az udvari kőburkolatú épületkubust az üveggel lefedett hasítékszerű patioban elhelyezett hidak kötik össze, az új közlekedőrendszert is erre a térre, mint vizuális és elosztó térre szerveztük. át.  
    Belsőépítészként a Kroki Stúdió működött közre a tervezésben.
    2003-ban a teljes rekonstrukcióra meghívásos terv­pályázatot bonyolítottak le, melyet irodánk nyert meg, és lényegében ennek megfelelően terveztük tovább az épületet, melyet  2006. október 23-án vették használatba.